Duurzame innovaties tijdens Festival het Groene Peloton

Utrecht blinkt uit in duurzame innovaties tijdens Festival het Groene Peloton

Festival het Groene Peloton heeft gisteravond de meest inspirerende duurzame initiatieven voor een klimaatneutraal Utrecht beloond met drie prijzen. De Groene Peloton Trofee voor het beste bewonersinitiatief is uitgereikt door raadslid Matthijs Sienot (D’66) aan het initiatief ‘Waterzijdig inregelen van verwarming’. Startups Stoov en Surfacepower ontvingen beiden na hun vlammende pitches de Green Startup Award uit handen van wethouder Lot van Hooijdonk. Wethouder Jeroen Kreijkamp en Iwan Spekenbrink van Giant Alpecin reikten de MVO-prijs Utrecht 2015 aan Anafora Parkrestaurant.

Utrecht werkt hard aan een klimaatneutrale stad in 2030. Dit kan alleen met inzet van bedrijven én bewoners in de stad. Een steeds breder groen peloton aan bewoners, bedrijven en jonge ondernemers brengt duurzaam Utrecht in beweging. Lot van Hooijdonk, wethouder Milieu en Duurzaamheid: “Festival het Groene Peloton is een mooi initiatief om bedrijven samen te brengen en elkaar te laten inspireren. Geweldig dat ondernemers op deze wijze samen stappen zetten naar een leefbare en economisch concurrerende stad.”

Groene Peloton Trofee: ROC leerlingen adviseren over verduurzamen verwarming
Bewonersinitiatief ‘Waterzijdig inregelen van verwarming’ kreeg tijdens de publieksstemming de meeste stemmen voor de Groene Peloton Trofee. Binnen dit project zijn ROC-leerlingen opgeleid om Utrechtse bewoners te adviseren over een betere werking van hun verwarming.

MVO Prijs: Anafora, maatschappelijk ondernemen in Leidsche Rijn en Vleuten
Wethouder Kreijkamp is zeer te spreken over de winnaar van de MVO-Prijs Anafora Parkrestaurant: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit bij Anafora in de genen. Het is een ontmoetingsplek, het bruisende hart van Leidsche Rijn en Vleuten, en het heeft daarmee een belangrijke maatschappelijke functie.”

Green Startup Award: Stoov en Surfacepower, nieuwe klanten door duurzame innovaties
Bij het onderdeel Green Startup Award hebben 8 innovatieve startups zich met hun pitch gewaagd voor een panel van grote Utrechtse ondernemers. Startups Stoov en Surfacepower kregen de meeste waardering voor hun innovatieve duurzame uitvinding. Zij ontvingen beiden de Green Startup Award uit handen van wethouder Lot van Hooijdonk. Met hun duurzame innovaties hebben zij opdrachten binnengehaald bij de deelnemende Utrechtse bedrijven. Stamhuis BV liet zich namens Industrievereniging Lage Weide gelden als het meest ambitieuze bedrijf op het vlak van startupinnovatie.