Food in de Delta

Op 29 januari 2015 vond het 2e congres Food in de Delta plaats in het Arion Hotel te Vlissingen.  Het congres stond in het teken van de agri- en aqua business met als kernthema’s innovatie, ondernemerschap en het regionale product.  Tijdens het blok ondernemerschap stond maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal en kwamen twee Zeeuwse koploper bedrijven aan het woord.

France de Winter, finalist van de MVO-prijs Goes 2014, is een Zeeuwse onderneemster die vier concepten heeft ontwikkeld die inspelen op de trends van nu: Fruitje?, Kistje.nu, Leuk Zeeuws en Vers & Handig. Uit haar concepten blijkt dat innovatie verschillende verschijningsvormen heeft. Een optimale samenwerking met partners is voor haar de sleutel tot succes binnen deze concepten. In deze nieuwe concepten werkt ze nauw samen met alle vier de Zeeuwse sociaal werkvoorzieningsbedrijven, in het hergebruiken van houten pallets, maken van kistjes= verpakking van de cadeau ’s, en het  aankopen van producten die in bovengenoemde bedrijven worden gemaakt.


`Food in de Delta, fotograaf Brigit Berman’

Lisette Kreischer, mede oprichtster van The Dutch Weed Burger, vertelde hoe ze dit product heeft bedacht. The Dutch Weed Burger is een burger gemaakt van zeewier uit de Oosterschelde. The Dutch Weed Burger draait om drie aspecten: “Familiarity, craving en bite”. Zo kan een innovatief product bijdragen aan het voorzien van de behoeften van de groeiende wereldbevolking.  Door een optimale samenwerking met lokale ondernemers is zeewier een perfect product. Het heeft namelijk niet veel nodig om te groeien, alleen zout water en genoeg zon. Na haar presentatie kon iedereen tijdens de lunch ook direct de The Dutch Weed Burger proeven.  Heerlijk!