Koploperssymposium 18 november 2014

Op 18 november vond het Koplopersymposium plaats op Hogeschool Stenden in Leeuwarden. Tijdens de korte plenaire sessie vertelden de deelnemers hun ervaringen over het traject: Bewustwording, stok-achter-de-deur en we doen al best veel op MVO-gebied werden meerdere keren benoemd. In zo’n negen maanden hebben de ondernemers ontdekt wat ze al op duurzaamheidsgebied doen en hoe ze zich kunnen verbeteren.

Ruim 100 ondernemers waren aanwezig om inspiratie op te doen en te leren hoe MVO toegepast kan worden. ISOFastTrack mocht namens MVO Loont een Expertsessie verzorgen over MVO en medewerkers. Hoe krijg je medewerkers enthousiast om met MVO aan de slag te gaan. Na een korte weergave van de kernthema’s van de ISO 26000 is besproken hoe je medewerkers hiervoor interesseert. Ook hebben we gekeken naar gedrag van medewerkers, vaardigheden en uitdaging spelen mee in het feit of iemand qua werken in een ‘flow’ zit of te maken heeft met ‘stress’ of juist ‘verveling’. De deelnemers gingen vervolgens zelf aan de slag om te beoordelen hoever hun bedrijf al was met MVO (met gebruik van de grafiek: Levenscyclus van een product) en de grafiek van de ‘flow’.

Na afloop van de twee workshops is er nog uitgebreid met verschillende deelnemers gepraat over de wijze waarop organisaties eenvoudig en praktisch kunnen starten met MVO. Een goed georganiseerde avond waar de wilskracht van de ondernemers vanaf spatte! We waren als ISOFastTrack zijnde blij hier een bijdrage aan te leveren.