Melkveebedrijf Kamp wint MVO-prijs Geertruidenberg 2015

Melkveebedrijf Kamp is winnaar van de MVO-prijs Geertruidenberg 2015. De prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen werd uitgereikt door Kevin van Oort, wethouder duurzaamheid van gemeente Geertruidenberg. Andere finalisten waren Millvision BV en To Daze concept store.

Van de 18 aangemelde kandidaten bleven onlangs na een publieke jurering nog drie ondernemingen over. Volgens de jury onderscheidt Melkveebedrijf Kamp zich doordat zij werkelijk in alle facetten van hun bedrijfsvoering bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast vond de jury de medewerkersbetrokkenheid bij de uitvoering van het MVO-beleid van dit bedrijf erg hoog.
Wethouder Kevin van Oort: “De finalisten zijn 3 ondernemingen die hun uiterste best doen om goed ondernemerschap vorm te geven. Ik kan als wethouder Duurzaamheid alleen maar heel trots zijn op wat deze bedrijven laten zien. Melkveebedrijf Kamp kan andere bedrijven uitdagen ook maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het is te prijzen dat deze melkveehouder, juist in een sector waar vaak kritisch naar wordt gekeken, laat zien op welke wijze je je bedrijf kunt verduurzamen”.

Jury
De vakjury bestond uit Louis de Wit (ondernemersvereniging VOG), Nelly Frölich (Millenniumwerkgroep Geertruidenberg), Cees van Gelderen (Rabobank Amerstreek), Sander van den Heijkant (ZLTO) en Annelies Wallert (Dongemond College).

Prijsuitreiking
De bekendmaking van de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO-)prijs Geertruidenberg 2015 vond plaats op donderdag 4 juni jongstleden in de Lambertuskerk in Raamsdonk, tijdens een netwerkavond van ondernemersvereniging VOG.
Voorafgaand aan de prijsuitreiking gaven Willemijn Peeters van Switch en Olaf Elderenbosch van Elho (de winnaar van de MVO-prijs Tilburg 2012) de meerwaarde aan van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De prijs, gemaakt door kunstenaar Guus Voermans, is een heuse MVO Award, gemaakt van gerecyclede materialen.
De winnaar ontvangt naast de MVO Award een rapportage in een magazine, landelijke en regionale publiciteit én het bedrijf mag zich de komende twee jaar de beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van gemeente Geertruidenberg noemen.

Achtergrondinformatie
Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen stemmen ondernemers hun bedrijfsvoering af op klimaat, samenleving en milieu. De gemeente Geertruidenberg en Switch willen dergelijk ondernemen binnen gemeente Geertruidenberg stimuleren en hebben daarom de MVO-prijs Geertruidenberg in het leven geroepen. De MVO-prijs is bedoeld voor bedrijven die kunnen laten zien dat duurzame winst voor milieu en maatschappij, en bedrijfseconomische resultaten elkaar versterken. Dit is de winnende combinatie van People, Planet, Profit. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt. Zowel kleine als grote bedrijven kunnen meedingen.
Op de website www.mvoprijs.nl vindt u informatie over andere deelnemers. Ook kunt u daar de criteria vinden voor deelname, zodat u in 2017 wellicht zelf mee kunt doen! Op de verwante website www.mvoloont.com vindt u allerhande tips met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dan kunt ook u zien wat MVO voor u kan opleveren.