MVO bijeenkomst Den Bosch

Waarom begonnen ondernemers in de gemeente ‘s-Hertogenbosch met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Het antwoord werd gegeven door 3 ondernemers van www.eetpaleisvosje.nl, www.hotel-central.nl en www.ricoh.nl, die tijdens de druk gezochte interactieve ontbijtsessie in de Van Lanschottoren op 27 november door Bart Eigeman werden geïnterviewd.

Overleven in tijden van crisis door (duurzame) Innovatie , de markt vraagt er om, behoud en gezond houden van je personeel, maatschappelijke verantwoordelijkheid ten opzichte van je omgeving waarin je werkt bijvoorbeeld jongeren aan een opleiding en baan helpen met afstand tot de arbeidsmarkt. Dit is echt maar een kleine opsomming van activiteiten die onder de noemer Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vallen. Voor de ene ondernemer zit het in het DNA van het bedrijf voor de andere ondernemer zijn het echt nieuwe kansen (duurzame) innovaties. Die vaak heel simpel te verwezenlijken zijn. Grootst gemene deler is eigenlijk dat je bewust keuzes maakt voor jezelf. Het vergt eigenlijk alleen een iets andere manier van denken.

Tijdens de sessie is er ook onder de ondernemers een behoeftepeiling gehouden. Vooral het leren van elkaar en kennisoverdracht werden benoemd. Met deze punten gaat de recentelijk opgerichte MVO werkgroep, die ook uit een aantal ondernemers bestaat, op korte termijn mee aan de slag. De eerste concrete stip aan de horizon waar naar toe gewerkt gaat worden is de MVO Prijs 2015 ’s Hertogenbosch.