Gebroeders Van der Plas wint MVO-prijs ‘s-Hertogenbosch 2015

Gebroeders Van der Plas is winnaar van de MVO-prijs ‘s-Hertogenbosch 2015. De prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen werd uitgereikt door Jan Hoskam, wethouder Financiën, economie en duurzaamheid van gemeente ’s-Hertogenbosch en Marja Kamsma, vice voorzitter college van bestuur van Avans Hogeschool. Andere finalisten waren Cor Unum en Cinop.

Van de 23 aangemelde kandidaten bleven na een publieke jurering nog drie ondernemingen over. Volgens de jury onderscheidt Gebroeders Van der Plas zich doordat zij werkelijk in alle facetten van hun bedrijfsvoering bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast vindt de jury dat Gebroeders Van der Plas profit aantoonbaar hebben gemaakt. MVO loont en is zelfs een antwoord op de crisis.

Mooi evenwicht tussen de 3 p’s
Wethouder Jan Hoskam: “De finalisten zijn 3 ondernemingen die hun uiterste best doen om goed ondernemerschap vorm te geven. Ik kan als wethouder Economie, Financiën en Duurzaamheid alleen maar heel trots zijn op wat deze bedrijven laten zien. Gebroeders Van der Plas kan andere bedrijven uitdagen ook maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het is te prijzen dat dit onderhoudsbedrijf een mooi evenwicht heeft gevonden tussen de drie p’s: people, planet, profit.”

Winnaar Hans van der Plas reageert tevreden: "Wat is er mooier dan samen ergens de schouders eronder te zetten, met hetzelfde doel voor ogen? Ons personeel, dat we zelf opleiden, beschouwen we als ons kapitaal. Daar moet je zuinig op zijn.”

Jury
De vakjury bestond uit Marja Kamsma, MBA/MBI (vice voorzitter college van bestuur van Avans Hogeschool), Gaby Westelaken, GWS dé schoonmaker, Jan Hoskam, wethouder Financiën, Economie en Duurzaamheid, Auke Blauwbroek, FNV en Rob Willemen, 1 Key ICT Solutions.

Prijsuitreiking
De bekendmaking van de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO-)prijs ‘s-Hertogenbosch 2015 vond plaats op donderdag 25 juni bij de Afvalstoffendienst ‘s-Hertogenbosch.
De prijs, gemaakt door kunstenaar Guus Voermans, is een heuse MVO Award, gemaakt van gerecyclede materialen.
De winnaar ontvangt naast de MVO Award een rapportage in een magazine, landelijke en regionale publiciteit én het bedrijf mag zich de komende twee jaar de beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van de gemeente ‘s-Hertogenbosch noemen.