Schoonmaakbedrijf R. Janssen wint Kom’Mit MVO-prijs Westelijke Mijnstreek

De winnaar van de derde Kom’Mit MVO prijs is een schoolvoorbeeld hoe milieu- en energiemaatregelen ook geld kunnen opleveren. Een prachtige aansporing voor andere bedrijven om ook met duurzaam ondernemen aan de slag te gaan, aldus de jury van de MVO prijs.

Schoonmaakbedrijf Janssen heeft op 16 juni j.l. uit handen van burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen de prijs in ontvangst mogen nemen. De uitreiking van de prijs, die voor de derde keer werd georganiseerd, vond plaats in Brasserie abshoven te Munstergeleen, waar in een speciale bijeenkomst van MVO platform Kom’Mit zo’n 150 regionale ondernemers en beleidsmakers getuige waren van het uitroepen van de winnaar.
In een eerste reactie gaf directeur-eigenaar Rene Janssen te kennen:

We zijn ontzettend blij dat we de MVO-prijs Westelijke Mijnstreek in ontvangst mogen nemen! Het getuigt ervan dat we op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen, goed bezig zijn. En met we bedoel ik nadrukkelijk ook ons personeel, zonder wie we onmogelijk deze prijs hadden kunnen binnenhalen”.
Janssen kreeg de speciaal ontworpen trofee uitgereikt uit handen van burgemeester en juryvoorzitter Cox en mag zich twee jaar lang de “Meest Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van de Westelijke Mijnstreek” noemen.
Naast Janssen dongen Microz BV uit Geleen en BosWerkt uit Sittard beiden als finalist mee naar de MVO-prijs.

Overwegingen van de jury
Schoonmaakbedrijf Janssen is een bedrijf dat sociale verantwoordelijkheid voor haar medewerkers en haar omgeving op een goede manier weet te combineren met winstgevendheid en continuïteit. Een fantastisch voorbeeld hoe Janssen aan het personeelsbeleid invulling geeft is het feit dat de afgelopen jaren liefst 5 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in vaste dienst zijn genomen en na een interne scholing nu volledig zelfstandig hun werk uitoefenen. Evert Jelle van de Ven, directeur van Vixia en jurylid, is dan ook zeer verguld met deze winnaar. “Bij Janssen zit MVO in de haarvaten van het bedrijf. Zij denken voortdurend hoe dingen beter en duurzamer kunnen; Zeker in hun branche vrij uniek. Kortom een perfecte ambassadeur voor het uitdragen van MVO in deze regio”, aldus van de ven

Duurzaam ondernemen versterkt de regio
De Kom’Mit MVO-prijs Westelijke Mijnstreek is dit jaar voor de derde keer uitgereikt en is een initiatief van COS Limburg en Kom’Mit, het platform van bedrijven in de regio dat –samen met de Vixia- kansen creëert voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
"Met de organisatie van de MVO-prijs willen we bedrijven die hier bewust mee bezig zijn belonen en als voorbeeld laten dienen voor andere bedrijven in de regio", aldus Ronald Kohnen, directeur COS Limburg.