Gelderland: MVO bijeenkomst

Datum:
24-04-2014
Tijd:
18.30 - 22.30 uur
Locatie:
Hotel de Molenhoek – Nijmegen in Molenhoek

MVO, ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’, iedereen praat er over maar wat is het eigenlijk precies? Hoe kun jij dit toepassen in jouw bedrijf? Het wordt een inspirerende avond met informatie en concrete ideeën die goed zijn voor omgeving, mensen en voor je portemonnee!

Na een succesvolle bijeenkomst eind vorig jaar nodigt Netwerk Gelderland je van harte uit deel te nemen aan de tweede bijeenkomst MVO Loont! Ook voor jou?! De avond staat open voor alle MKB- en Z(Z)P ondernemers uit alle branches.

Donderdag 24 april a.s. zijn wij te gast bij Hotel de Molenhoek – Nijmegen in Molenhoek. Het programma ziet er als volgt uit:

- 18:45 – 19:15 uur  Inloop met koffie en thee (bezoek aan de stands)

- 19:15 – 19:30 uur  Opening van de avond

- 19:30 – 20:00 uur  Presentatie: MVO Loont! Ook al voor uw organisatie?
o.l.v. Marco Kemper van StenVi Advies. Marco zal ons inspireren met een presentatie over MVO vanuit zijn advieservaring. Hij gaat het onder andere hebben over waar MVO-denken vandaan komt, maar vooral over hoe je MVO concreet kunt vertalen naar jouw organisatie, hoe je kunt beginnen met MVO of dat verder kunt uitbouwen. StenVi Advies ondersteunt profit en non-profit organisaties, van MKB tot internationale bedrijven, bij strategie en positioneringsvraagstukken, MVO beleid en implementatie en organisatie verbeteringstrajecten.

- 20:00 – 20:00 uur  MVO bij Drukkerij De Kleijn Wijchen
Directeur Ronnie Reijnen vertelt hoe Drukkerij de Kleijn MVO heeft vertaald naar een vooruitstrevende bedrijfsvoering met de modernste digitale technieken, aandacht voor het milieu en gecombineerd met hun ambachtelijke liefde voor het vak.

- 20:15 – 21:30 uur  Duurzaam Doe Je Zelf-show
o.l.v. Frank Meijer, adviseur en onderzoeker bij Bureau Frankenvrij: duurzaam rendement (info@frankenvrijadvies.nl). Tijdens de Duurzaam Doe Je Zelf-show test en vergroot je in een korte tijd jouw praktische kennis over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen; people, planet en profit. Je krijgt concrete tips die je de volgende dag al kunt gebruiken in je eigen werkpraktijk. Het is een interactieve quiz met kennisvragen en doe-opdrachten. Twee teams strijden tegen elkaar, onder leiding van de quiz-master. Tijdens de show gaat niet alleen over het milieu, ook energiebesparing, recycling, nieuwe grondstoffen, duurzaamheid en imago, armoedebestrijding, afvalscheiding, duurzaam inkopen, cradle to cradle en eerlijke handel komen aan bod.

- 21:30 – 22:30 uur  Netwerken, incl. borrel en hapjes
Napraten en netwerken met andere aanwezigen!

Voorafgaand en aan het einde van het programma kun je kennis en informatie opdoen bij: StenVi Advies, over o.a. een van de nieuwe ontwikkelingen Green ICT  in combinatie met microsoft sharepoint. Eneco, over opwekken en leveren van duurzame energie.

Deelname bedraagt €25,- (excl. BTW). Vanaf volgende week dinsdag 18 maart kun je je hier aanmelden.

Tot ziens op 24 april!

Hartelijke groet, Namens Stichting Netwerk Gelderland, Nicole Simons 06-39755543 / nicolesimons@netwerkgelderland.nl Jan-Bort Werkman 06-20019957 / janbortwerkman@netwerkgelderland.nl

De avond is mede mogelijk gemaakt door Rabobank Rijk van Nijmegen en Eneco. Met dank aan D’ondersteuning voor bijdrage in de organisatie.

NB: De Duurzaam Doe Je Zelf-show is onderdeel van het landelijk programma voor ondernemers uit het MKB, MVO Loont! Dit is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken (Burgerschap en Ontwikkelingssamenwerking). Op www.mvoloont.com vind je meer informatie en ervaringen van andere ondernemers.

Wil jij zien wie er aanwezig zullen zijn op de bijeenkomst, kijk hier in het deelnemersoverzicht.

Netwerk Gelderland heeft sinds 2009 al 15 netwerkbijeenkomsten georganiseerd, met interessante workshops en sprekers, in een informele sfeer en met totaal meer dan 1.500 deelnemers. Wil jij de voorgaande thema’s bekijken of een presentatie van een spreker inzien. Kijk dan bij voorgaande bijeenkomsten.

Plaats: 
Hotel de Molenhoek – Nijmegen in Molenhoek