Business Picknick – Twente onderneemt Duurzaam

De Business Picknick “Twente onderneemt Duurzaam” van woensdag 4 september, die werd georganiseerd door IrisVisie  en onder andere Natuur en Milieu Overijssel, was een groot succes. De picknick, met een gevarieerd en inhoudelijk sprekersprogramma en veel ruimte voor netwerken, werd bezocht door ruim 180 deelnemers. De Business Picknick vond plaats op het terrein van de Universiteit Twente.

De dag begon met een inspirerende speech van de burgemeester van Enschede; Peter den Oudsten en van de medeoprichter van "Max Havelaar"; Marcel Schuttelaar. Tijdens een heerlijke biologische lunch was er volop gelegenheid om te netwerken en hier werd dan ook volop gebruik van gemaakt. Het middagprogramma was eveneens een inspirerende sessie met verschillende gasten waarbij de dagvoorzitter Jan Medendorp met kritische vragen de gasten uit de tent wist te lokken.

De Business Picknick was daarnaast het podium van de EnergieScan Prijs van Enschede. De afgelopen maanden hebben 50 MKB bedrijven een energiescan uitgevoerd, waarbij veel bedrijven concrete acties hebben doorgevoerd in hun bedrijfsvoering om hun energieverbruik te verminderen. Eén van deze bedrijven mocht uiteindelijk op 4 september met de Energieprijs naar huis: Gastrovino, die zijn energieverbruik met 23% wist te verminderen.