DDJZ-show 11 april, Boxtel

Op 11 april 2013 werd er in Boxtel een Duurzaam Doe Je Zelf-show gespeeld. Er waren, ondanks het vroege tijdstip, ruim 60 ondernemers aanwezig. De bijeenkomst was een initiatief van de gemeente Boxtel. Na afloop waren zowel de deelnemers als de wethouder tevreden:

"Voor de gemeente Boxtel zijn dit soort bijeenkomsten ontzettend belangrijk, omdat Boxtel een van de koplopers wil zijn op het gebied van duurzaamheid in Nederland . En dat kunnen we als gemeente niet zelf, daar zullen we de burgers van Boxtel voor nodig hebben, zullen we ondernemers voor nodig hebben en daarom zijn we natuurlijk ontzettend blij dat er vandaag zo’n geweldige grote opkomst hier was. Tussen de 60 en 70 ondernemers die het belangrijk vinden en die kansen zien, want dat is het belangrijkste, die kansen zien om binnen maatschappelijk verantwoord ondernemen hun boterham hier te verdienen.

De bijeenkomst van vandaag heeft daar zeker aan bijgedragen. We moeten wel heel goed beseffen dat het een eertse stap is op weg naar een eerlijkere samenleving, waarin we hier in Boxtel, maar ook in de wereld eerlijker met elkaar omgaan. Dat zal via veel stappen moeten gebeuren en dit is een stap, een hele goeie stap op de weg naar verder bewustwording. Maar we zullen er nog veel moeten zetten. We zijn er echt nog niet."

 Peter van de Wiel, Wethouder Milieu, duurzaamheid en volkshuisvesting gemeente Boxtel