Hutten winnaar MVO-prijs Veghel-Uden-Schijndel 2013

Hutten is de winnaar van de MVO-prijs Veghel-Uden-Schijndel 2013. De prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen werd uitgereikt door burgemeester J. Eugster – van Bergeijk van de gemeente Schijndel. De twee andere finalisten waren: Den Ouden Groep uit Schijndel en Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden.

Van alle aangemelde kandidaten bleven onlangs deze drie ondernemingen over.  Juryvoorzitter Pieter de Waard over Hutten: ’De jury heeft bijzonder veel waardering voor de wijze waarop het bedrijf, maar ook Bob Hutten persoonlijk, zich manifesteert als inspirator en aanjager van onze eerste levensbehoefte: gezond voedsel’. Als producent van gezonde voeding is Hutten koploper in haar branche en heeft daarbij veel aandacht voor de totale voedselketen. Het bedrijf is gecertificeerd volgens de MVO-prestatieladder niveau 3 en ISO 14001. Onder het huislabel ‘De Guijt’ worden lokale boeren en telers geholpen om hun processen te verbeteren en duurzaam te produceren. Binnen het innovatiecentrum van Hutten wordt in samenwerking met de universiteit van Wageningen met name gewerkt aan het verduurzamen van de voedselketen, de samenhang tussen vitaal gedrag en functionele voeding en het tegengaan van verspilling van voedsel. En dit alles beschrijft nog maar een deel van wat er bij deze onderneming gebeurt: Hutten is een winnaar van formaat!   Tevens gaf de juryvoorzitter aan dat de jury dit jaar wel voor een moeilijke keuze stond, want ook de andere finalisten zijn ‘topbedrijven’.  Beiden werd dan ook het bijbehorende respect getoond met een fraai aandenken aan hun finalist zijn voor de MVO-prijs Veghel-Uden-Schijndel 2013.

Prijsuitreiking 
De bekendmaking van de winnaar vond plaats op vrijdag 8 november bij de Rabobank in Veghel. Voorafgaand aan de prijsuitreiking verzorgde Ed Nijpels, oud-minister van VROM, een inspirerende lezing: ‘MVO en bedrijven: twee kanten van dezelfde medaille’. Ook Schijndels burgemeester liet zich niet onbetuigd met haar schets van de invloed van MVO op een gemeente. Achtereenvolgens  presenteerden de drie ondernemingen zich daarna met hun bedrijfsfilms aan de aanwezigen en volgde de jury met de bekendmaking van de prijswinnaar. Met de MVO-Award, gemaakt door kunstenaar Guus Voermans, in handen, mag Hutten zich de komende twee jaar de beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van de regio Veghel-Uden-Schijndel noemen.