MVO-excursie bij Moonen Packaging Weert

Op 20 november jl. hebben ca. 50 ondernemers een bedrijfsbezoek gebracht aan het bedrijf Moonen Packaging in Weert. De bedrijfsexcursie was georganiseerd door het Innovatiehuis MKB Keyport 2020 en COS-Limburg en vond plaats in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Moonen Packaging is onlangs uitgeroepen tot het groenste bedrijf in Nederland! Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren bewust gekozen om op meer duurzame wijze de inkoop, het bedrijfsproces en producten vorm te geven. Een voorbeeld is het verpakkingsmateriaal voor drinkbekers en roerstaafjes die van suikerrietafval gemaakt wordt en na verloop van tijd vanzelf oplossen. Ook wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan veiligheid, gezondheid en leefomgeving. Deze strategische keus binnen het bedrijf heeft niet alleen geleid tot het groenste bedrijf van Nederland, maar ook tot vele voordelen op financieel-economisch en commercieel gebied. Directeur Gé Moonen is tijdens het bedrijfsbezoek uitgebreid ingegaan op de overwegingen en plan van aanpak van het bedrijf om te gaan voor MVO:  “Wij zijn in Europa koploper op het gebied van duurzame verpakkingsmaterialen uit hernieuwbare grondstoffen. Dit is het resultaat van onze inzet op efficiënte processen en duurzame innovaties in verpakkingen sinds 2000. Wij geloven als ondernemers in een groene toekomst; dat is de basis van ons beleid”, aldus Gé Moonen.

Directeur Ronald Kohnen van COS-Limburg is nader ingegaan op de mogelijkheden die het landelijke programma “MVO loont” ondernemers in het MKB biedt. Vanuit het Innovatiehuis MKB Keyport 2020 zal in 2014 diverse nieuwe bedrijfsexcursies MVO en kennisworkshops MVO georganiseerd worden om MKB ondernemers in de regio te ondersteunen om zelf met duurzaam ondernemen te gaan werken. Wederom binnen het programma MVO Loont en in samenwerking met COS Limburg. De eerste kennisworkshop MVO vindt plaats op 26 februari as. Nadere info volgt z.s.m.