MVO excursie H4A, 8 november

"Duurzaamheid kent vele gezichten en houdt meer in dan alleen milieuvriendelijk werken. Duurzaamheid is geen bedreiging maar biedt kansen en is een motor voor creativiteit en innovatie binnen organisaties. Ook binnen de bouwbranche speelt duurzaamheid een steeds grotere en belangrijkere rol. Dit merken wij vooral aan de wensen van onze opdrachtgevers en de steeds strengere eisen vanuit de overheid. "

Dit is de visie van H4A op MVO. Op 8 november konden 30 deelnemers met eigen ogen zien hoe H4A, winnaar van de MVO-prijs 2012, Terneuzen, dit in de praktijk brengt.

Pascal Elegeert (MVO Loont) verwelkomde de deelnemers en polste hun MVO kennis aan de hand van een aantal vragen van de Duurzaam Doe Je Zelf-show.  Op basis van de huidige informatie over MVO op de websites van de deelnemers presenteerde Pascal een aantal mogelijkheden om MVO zichtbaar te presenteren.

Eric de Ruijsscher, directeur van H4A, nam het publiek in zijn presentatie mee in hoe MVO wordt toegepast in de bedrijfsvoering van H4A, wat de MVO-ambities zijn en vooral wat het heeft opgebracht voor H4A.

Tijdens de rondleiding over het bedrijf, zijn de deelnemers uitvoerig geïnformeerd over de asfaltcentrale, een van de hoofdactiviteiten van H4A  met een uitermate grote energiebehoefte. De middag werd afgesloten met een netwerkmoment onder het genot van een hapje en een drankje.

De excursie werd georganiseerd in samenwerking met Bouwend Nederland Afdeling Zeeland. Foto’s van deze middag zijn te zien op de Facebook pagina van H4A.