MVO Excursie, van der Valk

Met 32 deelnemers uit het midden en klein bedrijf hebben we gehoord en gezien wat van der valk aan mvo doet, en hoe dat er nu uit ziet in de praktijk.

Na een korte inleiding door Tamara Meerman, projectleider MVO Loont voor Eindhoven, nam Rick Polman, directeur van het hotel het woord. Op de (soms kritische) vragen van de toehoorders werd duidelijk antwoord gegeven, want hoe zit dat nu met de handdoeken in de douche? Moet je die nu ophangen of op de grond gooien? En maakt dat wat uit?

Duidelijk wordt dat betrokken personeel erg belangrijk is in een goed lopend MVO proces, en ...Mvo loont duidelijk voor hen ! Enkele MVO maatregelen in het hotel:

  • Het hele hotel is uitgerust met LED-verlichting;
  • vrijgekomen warmte van oa koelingen wordt opnieuw gebruikt;
  • de was wordt gedaan door betrokken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt;
  • er staan duurzame / streek producten op de menukaart.

Geïnteresseerde bezoekers hebben onder leiding van de facilitair manager, Ferry van der Werf, een extra rondleiding gekregen door de technische ruimtes, en we hebben allemaal letterlijk een kijkje in de keuken mogen nemen !

De bijeenkomst werd met bijna een 8 gewaardeerd door de aanwezigen en vrijwel iedereen geeft aan er iets van opgestoken te hebben en dat de bijeenkomst aanleiding geeft om op korte en/of lange termijn actie te gaan ondernemen op het gebied van MVO.