MVO-excursie Van Houtum 20 juni

COS Limburg organiseert binnen zijn programma MVO Loont, bedrijfsexcursies naar Limburgse koplopers op het vlak van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

Zo waren op 20 juni  j.l. zo’n 35 MKB ondernemers te gast bij papierproducent van Houtum BV te Swalmen. Deze MVO excursie werd georganiseerd in samenwerking met de afdelingen Maas & Roer, Weerterland en Peel-Maas-Leudal van MKB Limburg.

Van Houtum levert al ruim 75 jaar hygiënepapier met uitzonderlijke milieuprestaties. Ze zijn koploper op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: in het bedrijf bepaalt een groot respect voor mens en milieu de bedrijfsvoering. Deze visie op MVO wordt in de praktijk gebracht met evenredige aandacht voor People,  Planet en Profit. Onder de merknaam Satino Black produceren zij het meest milieuvriendelijke toiletpapier ter wereld.

Na twee plenaire, korte inleidingen op MVO door Ronald Kohnen, directeur COS Limburg en Michel van Lieshout, medewerker MKB Limburg, werd de groep opgesplitst in 2 deelgroepen. De omvang van de groep maakte het niet mogelijk om allemaal tegelijk de productiehal in te gaan. Nick op de Buijsch, Conceptmanager  MVO bij van Houtum, ontfermde zich derhalve over de rondleidingen door het bedrijf,  terwijl algemeen directeur Bas van Gehlen, het andere deel van het gezelschap inwijdde in de MVO activiteiten van de onderneming.

Wat sterk naar voren sprong in MVO verhaal van van Gehlen is dat het bedrijf sedert geruime tijd en van uit een allesomvattende visie aan verduurzaming van de bedrijfsvoering werkt. Hierbij gaat het uiteraard over verduurzaming van het primaire proces maar niet in de laatste plaats ook over zaken die te maken hebben met personeel, klanten, imago en toeleveranciers. Meer dan een keer benadrukt van Gehlen dat in hun visie een essentieel onderdeel van mvo- beleid is het meekrijgen en omkrijgen van het personeel.

Aan de zaal stelt hij retorisch de vraag: “Waar moet je te allen tijde mee beginnen als je maatschappelijk verantwoord gaat ondernemen? " Zijn zelf gegeven antwoord luidt: met scholing van het personeel: scholing, scholing en nog eens scholing!” “En wat is de tweede belangrijke stap binnen MVO?”  Opnieuw geeft hij zelf antwoord:  “Wederom scholing! Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat je personeel weet wat je doet, waarom je het doet en vooral dat zij weten hoe zij kunnen bijdragen om de gewenste resultaten te behalen”.

Een “MVO- les” die de aanwezigen niet snel zullen vergeten.

Ondanks de uitmuntende prestaties op het vlak van MVO en de talrijke prijzen die ze de afgelopen jaren in de wacht hebben gesleept is van Houtum nog lang niet klaar: “Waar veel bedrijven ernaar streven om hun negatieve impact op het milieu te reduceren, kiezen wij voor de insteek het meteen  goed te doen en te streven naar een positieve impact op mens en milieu. Zo willen wij over een aantal jaren volledig CO2-neutraal zijn. Sterker nog, wij willen energie over hebben die we kunnen doorgeven aan onze omgeving. Op die manier zijn we meer dan alleen een aardige buurman van wie je geen last hebt: we zijn de gulle buurman die de hele buurt van stroom en gas voorziet, aldus van Gehlen.

COS Limburg en MKB Limburg organiseren ook in de tweede helft van dit jaar nog MVO excursies naar diverse bedrijven in Limburg; Houd de berichtgeving hierover in de gaten.