Uitreiking MVO-prijs, Hulst, 13 november

De Haarzaak in Koewacht is winnaar van de MVO-prijs Hulst 2012.  Andere finalisten waren Elektromotoren Bracke B.V. uit Clinge en De Reyngaard Biologisch Fruitteeltbedrijf / De Meigaard Zorgboerderij uit Hulst.

De prijs werd op 13 november uitgereikt door loco-burgemeester Frank van Driessche en de heer Ed Vreman, directeur Rabobank Hulst. De Haarzaak ontvangt de MVO award: een duurzame trofee gemaakt door de kunstenaar Guus Voermans. Daarnaast ontvangt zij regionale publiciteit èn het bedrijf mag zich de komende twee jaar de beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Hulst noemen.

Juryrapport
De vakjury prijst alle drie de finalisten en noemt hen allen goede voorbeelden voor de Hulster ondernemers. Over de winnaar De Haarzaak meldt de jury dat de bedrijfsvoering in balans is met de omgeving en transparant is voor wat betreft kwaliteit en herkomst van de gebruikte materialen. Door samenwerking met alle mogelijke relevante instanties is bovendien de economische basis gewaarborgd. Ook is er veel aandacht voor opleiding van personeel waarbij uitdragen van kennis en vooral het positief en respectvol tegemoet te treden van de cliënten die vaak in kritische gezondheidsomstandigheden verkeren. Daarnaast toont de zaakvoerster zich een ware ambassadrice op haar vakgebied, waarin ze zich ook op nationaal vlak onderscheidt wat treffend tot uiting komt in de Stichting Haargeluk.

De vakjury bestond uit: Wies Saman secretaris van de Brabants-Zeeuwse Werkgeversorganisatie (BZW), Hans Goovers, voorzitter van MKB Zeeland en Jos van Damme, manager externe relaties en communicatie bij Yara. Deze personen zaten op persoonlijke titel in de jury.

Bedrijven die (nog) meer maatschappelijk verantwoord willen opereren, kunnen zich tot COS Zeeland wenden of kijken op www.mvoloont.com of www.coszeeland.nl