Biobites

Simone van der Heide van Biobites: “Maatschappelijk en sociaal ondernemen vinden  wij bij Biobites de normaalste zaak van de wereld”

Simone
Simone van der Heide, eigenaar van Biobites in Landgraaf

"Begonnen als bevlogen eenpitter vanuit een ideologie de wereld en de mensen een beetje gezonder te maken, werken er momenteel binnen ons bedrijf twee 50 plussers en twee wajongeren. Allen  op parttime basis, maar met deze groei zal ons team snel moeten uitbreiden. Tijdens het productieproces wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met
- Scheiden van afval;
- Verbruik van(teveel) water;
- Voorspoelen met koud water;
- Water opvang voor gebruik beplanting;
- Stekkers uit stopcontacten, niets op standby laten staan.

Zonnepanelen
We maken gebruik van zonnepanelen en oriënteren ons op het moment op een zonneboiler Voor het verpakken van onze producten maken wij gebruik van fsc papier. Helaas hebben wij nog geen geschikt recyclebare plastic gevonden.  Onze producten zijn 100% biologisch en wij proberen onze ingrediënten te kopen bij bedrijven die mvo hoog in het vaandel hebben staan.

Voor verzending maken wij zoveel mogelijk gebruik van gebruikte dozen en als opvulmateriaal gebruiken wij slechts gerecycleerd materiaal. Wij wassen alleen met biologisch afbreekbaar wasmiddel en gebruiken alleen dit soort schoonmaakmiddelen.

Bakpapier
Wij zijn naarstig op zoek naar een alternatief voor het gebruik van bakpapier. We gebruiken wel alleen het ongebleekte papier, maar zouden graag zien dat er hiervoor een andere oplossing komt. Ook is het gebruik van plastic handschoenen(een must uiteraard) een doorn in mijn oog. We hebben net een sample ontvangen van de eerste en enige(in Nederland) afbreekbare handschoenen die we moeten gaan testen. Daarnaast zouden wij in de toekomst graag zelf een droogkast bouwen met restwarmte die elders wordt opgewekt."

Meer informatie over Biobites vindt u op de website.