Etiënne Luijten

Etiënne Luijten is oprichter en directeur van I&L Logistiek.

Tijdens zijn studententijd begon hij met een Chauffeursdienst en is doorontwikkeld tot een hoogwaardige logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in koel- en vries logistiek en sneltransport.

"Bij transport en logistiek denken mensen op de laatste plaats aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Ik zie in ons bedrijf juist veel mogelijkheden om duurzaam te ondernemen. Hierin ligt voor ons team nu juist de uitdaging. Uiteraard, wij schaffen de schoonste voertuigen aan waaronder op aardgas en ons nieuwe pand is duurzaam gebouwd. Voertuigen zijn begrenst en chauffeurs worden gestimuleerd om zuinig te rijden. Stroomverbruik van pand en koel- vriescellen wordt dagelijks bewaakt en zo laag mogelijk gehouden. Voor ons vanzelfsprekend.

De uitdaging zit in het re-integreren en begeleiden van mensen die daardoor weer deel uit gaan maken van de maatschappij. Vaak worden dat onze beste medewerkers! We merken de laatste jaren wel dat klanten door de crisis MVO minder belangrijk vinden. Er wordt steeds meer geselecteerd op de laagste prijs ipv op MVO factoren. Gelukkig slagen wij erin om duurzaam te ondernemen zonder hogere tarieven. Sterker nog, implementeren van MVO zorgt juist voor een kostenreductie."

Meer informatie over het MVO-beleid van I&L Logistiek vindt u op hun website.