Wini Weidenaar

Wini Weidenaar is verantwoordelijk voor de communicatie van Weidenaar, een familiebedrijf sinds 1927. In de worstmakerij in Dokkum wordt Friese droge worst op turf en eikenhout gerookt. Daarnaast levert Weidenaar vers vlees aan supermarkten. De producten van Weidenaar zijn op grote schaal in het land te vinden.

Weidenaar probeert op een verantwoorde manier te werken. Stap voor stap ontwikkelt het bedrijf activiteiten op MVO-gebied. In 2010 zijn de daken van Weidenaar belegd met zonnepanelen. Zo wordt op duurzame wijze een groot deel van de energie genereert die nodig is voor de productie. Naast de zonnepanelen wekt men energie op met de Warmte Kracht Koppeling. De restwarmte die vrij komt binnen het bedrijf, gebruikt men o.a. voor het verwarmingssysteem.

De plastic verpakking van de producten is voor een deel gerecycled, de buitenste laag van de verpakking is gemaakt van petflessen. Weidenaar heeft inmiddels ook biologische producten toegevoegd aan haar assortiment. Daarnaast is het bedrijf lokaal betrokken en ondersteunt verenigingen en scholen - die het lastig hebben door bezuinigingen - met sponsoring van hun evenementen.

Meer informatie over het MVO-beleid van Weidenaar vindt u op hun website.

MUD jeans
Bek grafische produkties
Van Swaay Hout
Weidenaar