Wil Helwig

Helwig Timmerfabriek B.V. is al bijna tachtig jaar een zeer betrouwbare en innovatieve producent van houten kozijnen.

Helwig opereert in een markt waarin vernieuwende, duurzame concepten een must zijn om concurrentievoordeel te behouden op kunststof- en aluminiumkozijnen. Prijs en duurzame kwaliteit zijn essentieel. Hergebruik van restmaterialen, nieuwe productietechnieken en de zorg voor het deskundige en toegewijde personeel staan dan ook hoog in ons vaandel.

Wil Helwig: “Wij geloven erin dat het altijd beter kan; beter op gebied van kwaliteit, duurzaamheid, onderhoud en energiebesparing met daarbij de mens als centrale spil en innovator. Daarom maken wij mooie houten kozijnen met bijbehorende concepten. Het Intelligente Helwig Kozijn met ’n “STIP” is onze toekomst: Van snelgroeiend naaldhout of “gras” (bamboe) produceert Helwig tegenwoordig hoogwaardige kozijnen, daarmee inspringend op de bewustwording van grondstoffen schaarste. Deze kozijnen hoeven 10 jaar niet geschilderd te worden, houden ’s winters het huis behaaglijke warm (minder energiekosten), zorgen voor koelte in de zomer (géén airco meer)en kennen een slimme mechanische ventilatie (géén kostbare installaties meer).

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen met daarin expliciete aandacht voor “mens en milieu” is derhalve voor ons geen opgelegde verplichting, maar een belangrijke voorwaarde voor een innovatieve, concurrerende en toekomstbestendige bedrijfsvoering”.

“Wachten doen we alléén bij de bushalte……”

Meer informatie over het MVO-beleid van Helwig Timmerfabriek vindt u op hun website.